META OMSCHRIJVING META DESCRIPTION

De metadescription of in het Nederlands metaomschrijving is de korte tekst van meestal enkele zinnen die je in de zoekresultaten van Google ziet staan. Het is een soort samenvatting van wat je op die betreffende pagina aan informatie vindt. Die weergave in de zoekresultaten noemen we ook wel een snippet.

ALT TAG AFBEELDING

De alt tag is een attribuut van een afbeelding, het bestaat uit tekst die de content van de afbeelding beschrijft. Deze tekst wordt getoond indien de afbeelding niet beschikbaar is. Google baseert zich op deze tekst. Denk goed na over de meta tag want deze moet relevant en uniek zijn om een hoge plaats in te kunnen bemachtigen. Met behulp van de alt tag is het dus mogelijk om de crawlers van de zoekmachines meer informatie te verschaffen over de inhoud van een afbeelding.

TRUST FLOW

De Trustflow (TF) is het cijfer dat aangeeft hoe betrouwbaar jouw website of pagina is, gebaseerd op hoe betrouwbaar de websites en pagina’s zijn die er naar verwijzen aan de hand van links. Als een andere website dus een link naar jouw website opneemt, dan krijg je daar punten voor. Een hoge trustflow is een indicator voor een kwalitatief hoogwaardig backlinkprofiel. 

Backlinks (= externe links, inbound links) verwijzen van een ene website naar een andere. Als iemand naar jouw site linkt, is er sprake van een backlink. De backlink wordt gezien als een stem voor jouw site. Hoe meer stemmen je krijgt van betrouwbare bronnen, hoe hoger het vertrouwen van de zoekmachines in de website en dus hoe hoger de site zal ranken.

CITATION FLOW

Naast de betrouwbaarheid van de website (Trustflow), is er ook een indicator die de populariteit meet van een website. Dit noemen we Citation Flow. Hier gaat het dus specifiek over het aantal links.

H1 H2 H3 TAGS

Oftewel heading tags. Door de juiste H1, H2, H3 tags te gebruiken kan je de SEO van je website verbeteren.
Google kijkt namelijk naar de tags om te weten waar de pagina nu over gaat.

You cannot copy content of this page